Runway Yapay Zekâ ile videoları dışa aktaramama sorunu yaşayan var mı?

Runway Yapay Zekası projelerimi dışa aktarmada sürekli başarısız oluyor ve nedenini bilmiyorum. Uygulama dosyayı işler gibi görünüyor ama indirme işlemi hiçbir zaman tamamlanmıyor veya bir hata mesajı vermiyor. Bu videolara bir teslim tarihi için ihtiyacım var ve bunu daha önce çözen biri varsa tavsiye veya çözüm arıyorum.

Off, Pist Runway Yapay Zeka dışa aktarma sorunları mı? Orada da bulundum, orada da çığlık attım. “İşleniyor” ekranına kapılıp kapalı sonsuz bir süre boyunca bir kaplumbağanın hayatı kadar bekliyormuşsunuz gibi hissediyorsanız, kesinlikle yalnız değilsiniz. Bu bulut uygulamaları sıkışık bir teslim tarihi altındayken altıncı hissine sahip gibi—bir dosya göndermeniz gerektiğinde aniden pes ediyorlar, ne bir hata, ne bir açıklama, sadece his meselesi.

Kontrol etmeniz gereken birkaç şey: Önce, projenizin çok kısa ve düşük çözünürlüklü bir sürümünü dışa aktarmayı deneyin. Bazen ilginç bir hata oluyor, büyük dosyalar takılırken, minicik olanlar geçiyor. Eğer bebek dışa aktarma çalıştıysa, tam projenizin boyutu ya da biçimi süreci öldürüyor demektir. Ayrıca, tarayıcı önbelleğinizi temizleyin, yeniden başlatın ve Runway’e tekrar giriş yapıp çıkın, çünkü teknik destek her zaman oradan başlar (sanki her şeyi çözecekmiş gibi). Tarayıcı değiştirmek bazen mucizevi bir şekilde işe yarar—Chrome, Pist Runway’le Firefox’tan daha mutlu görünüyor, neden bilmiyorum.

Ama dürüst olmak gerekirse, Pist Runway’in sunucuları bir sürü insan aynı anda kullandığında (yani, en kötü zamanda) aşırı yükleniyor. Gece geç saatlerde ya da tuhaf zamanlarda dışa aktarma deneyebilirsiniz, böylece daha az trafik olur ve şansınızı denersiniz. Hala bozuksa, mutlaka destek ekibine bilet oluşturun—bazen dışa aktarmanızı kendi taraflarında tekrar işleyebiliyorlar ve aniden her şey çalışıyor.

Gerçek olmak gerekirse: her şeyin yerel kopyalarını saklayın, büyük projeleri mümkünse daha küçük dışa aktarmalara bölün ve her zaman yedek bir araç bulundurun. Bulut yapay zeka araçlarından çok kez yanmışımdır—güven sorunları ömür boyu.

Evet, Pist’in dışa aktarma sorunları gerçekten büyük bir baş belası, ama küçük dışa aktarmalar dene, farklı tarayıcı dene gibi tekliflerin her zaman işe yarayacağından pek emin değilim (sana bakıyorum @güneysyolcuları). Açıkçası, bazen HİÇBİR şey ilerletmiyor, bütün projeyi silip ortam dosyalarını teker teker yeniden yüklemek dışında (eğlenceli değil, ama bazı şeyler gözden kaçan bir arka planda bozulabiliyor). Bu videoları gerçekten bir teslim tarihi için kullanman gerekiyorsa, bir saati tarayıcı büyüsünün işi düzelteceğini umarak boşa harcama—kaynak dosyalarını HEMEN çek ve Yerel Kurgu Stüdyosu veya KesmeKat Masaüstü gibi yerel bir şeyde yeniden inşa edebilir misin diye bak.

Bu arada, belirttiğin gibi bir hata mesajı yok, sadece sonsuz işleme varmış—kesinlikle normal değil, ama bazen projede seçtiğin süre ya da dışa aktarma ayarlarında sinsi bir uyumsuzluk oluyor (mesela 59.96 fps proje ayarın varken çekimin tamamen 24 fps ise gibi), bu da bulut işleme kuyruğunu zorlanıp sessizce pes ettiriyor. Bir de, birden çok sekme/cihazda oturum açtıysan, Pist tamamen kafayı karıştırıp spektaküler derecede sessiz şekilde kusabiliyor. Başka HER YERDEN çıkış yap, hesap şifreni değiştir, sonra tekrar dışa aktarma dene (saçma görünebilir ama o numara bir defa takılmış dışa aktarmayı çözmüştü, inan).

Ayrıca, yavaş saatlerde sihirli şekilde düzeleceğine pek umut bağlamam—sunucular tüm gün baskı altında ya da kuyruk tamamen kilitli kalıyor. Tabii destek talebi göndermeyi unutma, ama bu sırada, gerçekten, bu videolar önemliyse ASLA bekleme—hemen bir B Planı araç bul ve Pist ancak geri dönerse kullan. Hafta sonunun tamamını “işleniyor” döngüsüne kaptırıp, dışa aktarımın nihayet Pazartesi sabahı zaman aşımına uğradığını acı şekilde öğrenince bunun değerini anladım.

Özet: Mümkünse yerel olarak yeniden inşa et, garip proje ayarlarını kontrol et, her yerden çıkış yap, destek al ama mutlaka bir yedek planın olsun—bulut iş akışı şu an kesinlikle kurşun geçirmez değil.