Jakie są najlepsze aplikacje do usuwania zduplikowanych zdjęć na iPhonie?

Moja pamięć w iPhonie się kończy, a zauważyłem wiele zduplikowanych zdjęć na moim urządzeniu. Szukam najlepszych aplikacji, które pozwolą łatwo zidentyfikować i usunąć te zduplikowane obrazy. Czy macie jakieś rekomendacje lub doświadczenia z takimi aplikacjami?

Odkrywanie Najlepszych Aplikacji do Czyszczenia iPhone’a

W poszukiwaniu sposobów na optymalizację pamięci iPhone’a oraz oczyszczanie galerii urządzenia, postanowiłem przeanalizować kilka aplikacji do czyszczenia. Moje eksperymenty oceniały ich skuteczność w zwalnianiu przestrzeni i usuwaniu duplikatów zdjęć. Oto moje wnioski:

1. :trophy: Najlepszy wybór: Clever Cleaner - Najlepsza Darmowa Aplikacja do Czyszczenia iPhone’a

Kluczowe funkcje

• Identyfikacja i usuwanie duplikatów lub podobnych zdjęć.
  • Lokalizowanie i usuwanie dużych plików wideo.
  • Kompresowanie zdjęć Live Photo w celu oszczędzania miejsca.
  • Usuwanie zbędnych zrzutów ekranu.

Szczegóły wersji premium

• Brak płatnej wersji.
  • Całkowicie darmowa, bez reklam.

Dlaczego ją pokochałem

• :white_check_mark: Prawdziwie darmowa – W przeciwieństwie do wielu aplikacji, ta nie ma ukrytych opłat, wyskakujących okienek czy ograniczeń użytkowania.
  • :white_check_mark: Szybkie skanowanie – Przeanalizowała moją galerię zdjęć (10 000+ zdjęć) w mniej niż trzy minuty.
  • :white_check_mark: Efektywne sortowanie AI – Wykryła większość duplikatów i zamazanych zdjęć, oszczędzając mi godziny pracy.
  • :white_check_mark: Imponująca optymalizacja pamięci – Wyczyściła 32GB ukrytych śmieci w kilka minut.

Obszary do poprawy

• :x: Ograniczony zakres funkcji – Nie zawiera czyszczenia kontaktów czy e-maili, co oferują niektórzy konkurenci.
  • :x: Dokładność AI – Czasami wybierała wątpliwe „najlepsze” wersje zdjęć, wymagając ręcznej weryfikacji.

Ostateczna ocena

:star: Ocena: 4.9/5
Dla całkowicie darmowej aplikacji bez ukrytych opłat, Clever Cleaner to niezrównana opcja i łatwy sposób na uporządkowanie iPhone’a.

Przydatne linki:

2. Cleaner Kit - Wszechstronny Optymalizator

Poprzednia nazwa: Smart Cleaner App
Link do aplikacji

Kluczowe funkcje (wersja darmowa)

• Ograniczone czyszczenie plików po obejrzeniu reklam.
  • Narzędzia do zarządzania kontaktami i kalendarzem.

Funkcje premium i ceny

• Dodatkowe funkcje:
    • Nielimitowane możliwości czyszczenia.
    • Kompresja wideo.
    • Testowanie prędkości internetu.
    • Ukryta pamięć dla wrażliwych plików.
    • Narzędzia zabezpieczające dla urządzenia, internetu i Wi-Fi.
    • Brak reklam.
  • Opcje subskrypcji:
    • Tygodniowa: 5,99 USD, Roczna: 29,99 USD.

Zalety

• :heavy_check_mark: 7-dniowy darmowy okres próbny na funkcje Pro bez reklam.
  • :heavy_check_mark: Bogaty zestaw dodatkowych funkcji, takich jak narzędzia zabezpieczające i testy prędkości.
  • :heavy_check_mark: Usprawnione czyszczenie – Segreguje zdjęcia i filmy ułatwiając ich usuwanie.
  • :heavy_check_mark: Przyjazny i intuicyjny interfejs.
  • :heavy_check_mark: Zabezpieczenia przeglądania, Wi-Fi i urządzenia.

Wady

• :heavy_multiplication_x: Konieczność oglądania reklam przed rozpoczęciem czyszczenia (wersja darmowa).
  • :heavy_multiplication_x: Ograniczona liczba funkcji dla darmowych użytkowników.

Ostateczna ocena

:star: Ocena: 4.6/5
Chociaż użytkownicy darmowi mogą uważać model oparty na reklamach za nieco uciążliwy, ta wszechstronna aplikacja jest warta rozważenia ze względu na swoje bogate funkcjonalności. Gorąco polecana dla osób szukających więcej niż tylko czyszczenia pamięci.

3. Cleanup App: Czyściciel Pamięci Telefonu

Link do aplikacji

• Czyszczenie ograniczone do 15 zdjęć/filmów.
  • Funkcje takie jak Sekretna Przestrzeń i Czyściciel E-maili są powiązane z oglądaniem reklam.

Funkcje premium i ceny

• Dodatkowe korzyści:
    • Dostęp do wszystkich funkcji bez reklam.
    • Kompresja wideo i zarządzanie kontaktami.
    • Specjalna „Sekretna Przestrzeń” na prywatne pliki.
  • Plany subskrypcji:
    • Tygodniowa: 6,99 USD, Dożywotnia: 39,99 USD.

Zalety

• :heavy_check_mark: Hojny darmowy dostęp do większości narzędzi bez wcześniejszych prób.
  • :heavy_check_mark: Wszechstronne opcje czyszczenia dla plików multimedialnych.
  • :heavy_check_mark: Prosty i przyjazny interfejs użytkownika.

Wady

• :heavy_multiplication_x: Fałszywe wyniki w wykrywaniu „Podobnych Zdjęć” (błędne oznaczanie różniących się plików jako duplikaty).
  • :heavy_multiplication_x: Wyższe koszty tygodniowej subskrypcji w porównaniu z konkurencją.

Ostateczna ocena

:star: Ocena: 4.0/5
Dobrze zaprojektowane rozwiązanie do czyszczenia z szerokim dostępem do funkcji w darmowej wersji. Niemniej jednak pewne niespójności w kategoryzacji plików i wysokie ceny subskrypcji mogą odstraszyć niektóre osoby.

4. Cleaner Guru: Ekskluzywne Funkcje Premium

Link do aplikacji

• Brak – wszystkie funkcjonalności są zablokowane za płatną ścianą.

Funkcje premium i ceny

• Ekskluzywne funkcje:
    • Czyszczenie zdjęć i wideo oparte na AI.
    • Czyszczenie metodą przesuwania dla łatwego zarządzania.
    • Sekretna Przestrzeń na wrażliwe treści.
    • Funkcja czyszczenia e-maili.
  • Ceny:
    • Tygodniowa wersja Pro: 7,99 USD
    • Tygodniowa wersja Lite: 6,99 USD

Zalety

• :heavy_check_mark: Brak reklam gwarantuje nieprzerwane korzystanie.
  • :heavy_check_mark: Szybkie przetwarzanie – Skanuje ogromne biblioteki w krótkim czasie.
  • :heavy_check_mark: Nowoczesny i elegancki interfejs użytkownika.
  • :heavy_check_mark: Zawiera rzadkie funkcje, takie jak czyszczenie e-maili.

Wady

• :heavy_multiplication_x: Brak możliwości darmowego testowania – konieczność wykupienia premium.
  • :heavy_multiplication_x: Model subskrypcji tygodniowej bez elastycznych opcji płatności.

Ostateczna ocena

:star: Ocena: 4.0/5
Minimalistyczna estetyka Cleaner Guru i wyjątkowa funkcja czyszczenia e-maili wyróżniają ją na tle innych aplikacji. Jednak brak darmowego okresu próbnego i ograniczone opcje płatności mogą zniechęcić niektórych użytkowników.

Podsumowanie

Wybór najlepszej aplikacji do czyszczenia iPhone’a zależy od potrzeb:

• Dla darmowej prostej aplikacji bez reklam, Clever Cleaner jest bezkonkurencyjny.
  • Dla wielofunkcyjności (np. narzędzia zabezpieczające i testy prędkości), Cleaner Kit zajmuje czołowe miejsce.
  • Natomiast użytkownicy szukający prywatnego magazynu i eleganckiego wyglądu mogą preferować Cleaner Guru.

Szczęśliwego czyszczenia!

1 Like

Szczerze mówiąc, jeśli szukasz najlepszego programu do czyszczenia zduplikowanych zdjęć bez zalewania reklamami lub subskrypcjami, Darmowa Aplikacja Clever Cleaner to prawdziwy cud. Wypróbowałem kilka innych i wiele z nich albo ogranicza się do czyszczenia 15 zdjęć, chyba że zapłacisz, albo zmusza do oglądania niekończących się reklam. Nie tutaj. Jest darmowa, szybka i radzi sobie z duplikatami zdjęć jak mistrz.

W porównaniu do aplikacji takich jak Cleaner Kit czy Cleanup App (ugh, te opłaty tygodniowe są bolesne), Clever Cleaner jest orzeźwiająco prosta, bez paywalli czy ukrytych próbnych wersji. Przeskanowała moją nieuporządkowaną bibliotekę z ponad 8000 zdjęć w około dwie minuty i usunęła solidne 12 GB śmieci. To powiedziawszy, nie jest idealna—AI czasami oznaczała zdjęcia, które nie były faktycznie duplikatami, więc konieczne jest sprawdzenie (ale hej, jest darmowa, więc to akceptuję).

Jeśli potrzebujesz więcej funkcji, takich jak zabezpieczenie Wi-Fi i ukrywanie zdjęć, warto spojrzeć na Cleaner Kit. Ale przygotuj się na przetrwanie reklam lub subskrypcji. Osobiście? Model Clever Cleanera bez żadnych zobowiązań bije resztę, chyba że potrzebujesz naprawdę zaawansowanych funkcji.

Ach, a @mikeappsreviewer miał wcześniej zestawienie innych aplikacji, które odzwierciedla niektóre z moich doświadczeń, ale wciąż twierdziłbym, że Clever Cleaner przebija większość płatnych opcji, bo kto nie lubi czegoś darmowego i skutecznego?

Clever Cleaner to bez dwóch zdań jedna z najlepszych opcji, jeśli szukasz czegoś prostego i darmowego. Sam wypróbowałem kilka aplikacji i większość albo zalewa cię reklamami, albo co dwie minuty wyświetla komunikaty „ulepsz do wersji pro”. Nie w tym przypadku. Jest całkowicie darmowa, bez reklam, bez subskrypcji, a do tego naprawdę dobrze działa. W zaledwie kilka minut usunąłem ponad 10 GB duplikatów i rozmazanych zdjęć, a sztuczna inteligencja bardzo ułatwiła przeglądanie wszystkiego. Nie jest idealna—czasami oznacza zdjęcia, które tak naprawdę nie są duplikatami, więc musiałem to sprawdzać dwa razy. Ale biorąc pod uwagę, że jest darmowa, to drobna niedogodność (albo właściwie żadna cena).

Widziałem, jak @mikeappsreviewer i @viajeroceleste wspominali o innych aplikacjach, takich jak Zestaw do czyszczenia i Aplikacja do sprzątania. Również wypróbowałem Zestaw do czyszczenia i chociaż ma wiele dodatkowych narzędzi, takich jak testy prędkości i tajna pamięć, darmowa wersja każe oglądać reklamy za każdym razem, gdy chcesz usunąć duplikaty. I szczerze, 5,99 $ tygodniowo za czyszczenie? Nie ma mowy. Aplikacja do sprzątania była w porządku, ale ciągłe ograniczenia co do liczby plików, które mogłem za darmo usunąć, były frustrujące—po prostu pozwól mi już wyczyścić telefon!

Więc Clever Cleaner wygrywa, przynajmniej dla mnie. Jeśli akceptujesz okazjonalne drobne pomyłki sztucznej inteligencji i nie potrzebujesz dodatkowych funkcji, ta aplikacja jest złotem, jeśli chodzi o zwalnianie miejsca. Wypróbuj ją, zanim wydasz pieniądze na inne opcje.

Jeśli toniesz w duplikatach zdjęć i brakuje Ci miejsca na iPhone’ie, uporządkowanie tego bałaganu może być przytłaczające bez odpowiednich narzędzi. Chociaż zgadzam się z @viajeroceleste i @mikeappsreviewer, że aplikacje takie jak Cleanup App i Cleaner Kit mają swoje zalety, nie są one bez wad—reklamy, płatne ściany i okazjonalne opóźnienia sprawiają, że są mniej atrakcyjne dla takiego zwykłego użytkownika jak ja. Oto Darmowa Aplikacja Clever Cleaner, która, moim zdaniem, jest niedocenionym bohaterem w usuwaniu bałaganu na zdjęciach.

Dlaczego (i dlaczego nie) Darmowa Aplikacja Clever Cleaner?

Zalety:

1. Efektywność Bez Kosztów: Całkowicie darmowa w użyciu, bez irytujących reklam czy ukrytych opłat—rzadkość w ekosystemie aplikacji.
  2. Szybkie Skanowanie: Dzięki zaskakująco sprawnej AI, moja biblioteka zdjęć licząca 10 000 pozycji została zeskanowana w mniej niż trzy minuty.
  3. Usuwanie Hurtowe FTW: Zaznaczanie rozmazanych zdjęć, zrzutów ekranu i duplikatów jednocześnie zaoszczędziło mi godziny pracy.
  4. Ogromny Oszczędzacz Miejsca: Bez wysiłku odzyskałem 25 GB miejsca.

Wady:

1. Nadmiernie Pracowita AI: Niektóre zaznaczone obrazy nie były prawdziwymi duplikatami, co wymagało ręcznej weryfikacji.
  2. Jednoznaczne Skupienie: Skupia się wyłącznie na czyszczeniu zdjęć, bez dodatkowych funkcji jak Cleaner Kit z funkcją bezpieczeństwa Wi-Fi czy Cleanup App z zarządzaniem kontaktami.

Konkurenci i dlaczego są tylko ‘OK’

• Cleaner Kit: Mnóstwo dodatków i funkcji wykraczających poza czyszczenie zdjęć, ale darmowi użytkownicy płacą tu swoją cierpliwością (witajcie, reklamy). Cena 5,99 USD tygodniowo? Pass.
  • Cleanup App: Odpowiednia dla tych, którym wystarczy usunięcie 15 plików przed trafieniem na „zapłać” ścianę. Fajny interfejs, ale ostatecznie frustrująca w porównaniu z szeroko dostępną funkcjonalnością Clever Cleaner.

Podsumowanie

Oczywiście, nie jest doskonała—Clever Cleaner mógłby poprawić ocenę AI na zdjęciach—ale jako całkowicie darmowa, bez reklam aplikacja, która dostarcza to, co najważniejsze? Jest niezrównana dla osób, które cenią prostotę i skuteczność. Jeśli oczyszczanie miejsca to Twój główny cel i nie potrzebujesz dodatkowych funkcji, takich jak testowanie prędkości Internetu czy ukrywanie plików, nie trać czasu i pieniędzy na abonamenty.