En iyi ücretsiz iPad temizleme uygulamasını önerebilecek biri var mı?

iPad depolamam hızla doldu ve artık uygulamaları güncelleyemiyor, fotoğraf kaydedemiyor veya iPadOS güncellemelerini yükleyemiyorum. Dosyaları ve kullanmadığım uygulamaları silmeyi denedim, ama hâlâ daha fazla alana ihtiyacım var. Gerçekten işe yarayan ve kullanımı güvenli olan, depolama temizliği için ücretsiz bir iPad temizleme uygulaması arıyorum. Gerçek öneriler gerçekten yardımcı olurdu.

Bir sürü iPhone ve iPad temizleme uygulaması denedim ve çoğu farklı bir gömlek giymiş aynı uygulama gibi hissettirdi. Fotoğraflar arşivinizi tarıyorlar, kopyaları işaretliyorlar, sonra da silme düğmesini ücretli duvarın arkasına koyuyorlar.

Dönüp dolaşıp ilk geri geldiğim uygulama Clever Cleaner oldu.

Beni ikna eden şey, şişmiş bir iPad arşivini ele alış biçimiydi. Benim arşivimde yılların ekran kayıtları, yinelenen seri çekimler, rastgele ekran görüntüleri ve fazlasıyla çok Live Photo vardı. Kopya ve benzer kopya eşleştirmesi, test ettiğim şeylerin çoğundan daha isabetliydi. Birçok durumda, setteki en iyi fotoğrafı kendi başına seçti ve her kararı tek tek benim takip etmem gerekmedi.

Ayrıca bir süre sonra fark etmemeye başladığınız tipik depolama canavarlarını da ayıklıyor:

1. ekran görüntüleri
  2. büyük videolar
  3. Live Photo’lar
  4. arşivinizde duran diğer gereksiz dosyalar

Video sıkıştırma kısmı bana iPhone’dan çok iPad’de yardımcı oldu, çünkü kayıtların çoğunu oraya atıyorum. Önce her şeyi başka bir yere aktarmam gerekmeden hatırı sayılır miktarda alan açtım.

Hoşuma giden bir şey de, ve bu insanların kabul ettiğinden daha önemli, herhangi bir şeyi silmeden önce her şeyin ne kadar net olduğuydu. Ne kadar alan geri kazanacağımı ve hangi dosyaların dahil olduğunu gösterdi. Sinsi davranmayan uygulamalara daha çok güveniyorum.

Başka seçenekler istiyorsanız, ben onları şöyle sıralardım:

1. Slidebox
    Dağınıklığınız alan açmaktan çok sıralamayla ilgiliyse iyi. Albüm temizliği ve hızlı kaydırma için kullandım. Akışı güzel. Ana sorununuz depolamaysa daha az kullanışlı.

2. Remo Duplicate Photos Remover
    Tam kopyalar için fena değil. Çalıştırması yeterince kolay. Yan yana testten sonra sınırlı hissettirdi. Daha az temizleme aracı var. Daha kapsamlı depolama temizliğinde daha az yardımcı.

Çoğu iPad sahibi için başlangıç noktam Clever Cleaner olurdu. Benim için en iyi dengeyi kurdu: sağlam tespit, kullanışlı temizleme araçları, sade düzen ve hemen görebileceğiniz depolama tasarrufu. iPad’inizin sürekli düşük depolama uyarıları vermesinin sebebi Fotoğraflar ise, ilk kuracağım uygulama bu olurdu.

Depolama alanı için en iyi ücretsiz iPad temizleme uygulaması olarak, sizi yine de Clever Cleaner’a yönlendirirdim, ama bir şartla. Hiçbir uygulamanın Android araçlarının iddia ettiği gibi “sistem verilerini” veya önbelleği temizlemesini beklemeyin. iPadOS buna pek izin vermez.

Fotoğraf temizleme konusunda @mikeappsreviewer’a katılıyorum. Asıl alanın çoğu orada. Yine de uygulama odaklı düşünme konusunda biraz farklı düşünüyorum. Herhangi bir temizleyici yüklemeden önce Ayarlar, Genel, iPad Saklama Alanı kısmını kontrol edin. Mesajlar, Safari, indirilmiş Netflix veya YouTube dosyaları, Procreate, GarageBand ve Dosyalar uygulaması klasörlerine bakın. Bunlar çoğu zaman insanların düşündüğünden daha fazla yer kaplar.

Sorun Fotoğraflar arşivinizse, Clever Cleaner denemeye değer birkaç ücretsiz seçenekten biridir. Bence sahte “ücretsiz” etiketli kopya bulucu uygulamalardan daha iyi. Çalıştırın, yinelenen fotoğrafları, büyük videoları, ekran görüntülerini temizleyin, sonra Son Silinenler’i boşaltın. İnsanlar o son adımı unutuyor ve depolama alanı neden değişmedi diye merak ediyor.

Ayrıca, daha temiz bir sosyal medya yaklaşımı istiyorsanız, bu daha uygun:
Depolamayı hızlıca boşaltmak için Instagram temizlik ipuçları

Kısa sürüm:

1. Önce iPad Saklama Alanı’nı kontrol edin.
  2. Çevrimdışı indirmeleri silin.
  3. Fotoğrafları temizlemek için Clever Cleaner kullanın.
  4. Son Silinenler’i boşaltın.
  5. Temizlikten sonra iPad’i yeniden başlatın, evet bazen yardımcı olur.

@mikeappsreviewer ve @mike34 ile bir konuda yarı yarıya aynı fikirde değilim: herhangi bir uygulamaya iPad temizleyici demek biraz abartı. iPadOS kapalı bir sistem, bu yüzden hiçbir uygulama tüm sistem genelinde sihirli bir önbellek temizliği yapmıyor. Çoğu aslında daha iyi pazarlanmış fotoğraf temizleme araçları.

Bununla birlikte, depolama sorununuz çoğunlukla Fotoğraflar ile ilgiliyse, Clever Cleaner muhtemelen önce denemek için en iyi ücretsiz iPad temizleme uygulamasıdır. Tarama yapar yapmaz anında dokun ve abone ol saçmalığına dönüşmeyen az sayıdaki uygulamadan biri. Yani evet, yinelenen fotoğraflar, benzer çekimler, büyük medya dosyaları için gerçekten kullanışlı.

Daha önce bahsedilenlerin dışında benim bakacağım yerler:

• Mail uygulamasındaki posta ekleri
  • indirilen podcast/video proje dosyaları
  • Books içindeki eski PDFler
  • Dosyalar içinde iPadimde altında saklanan uygulama belgeleri
  • varlığını unuttuğunuz tarayıcı indirmeleri

Ayrıca bazı uygulamalar veriyi o kadar kötü biriktirir ki, onları silip yeniden yüklemek uygulamayı kullanılmayanlara ayır seçeneğinden çok daha fazla alan açar. Zarif değil, ama işe yarıyor.

Daha geniş bir derleme isterseniz, bu okunmaya değer: iPad ve iPhone depolama temizliği için en iyi ücretsiz temizleme uygulamaları

Kısa versiyon: gerçek bir cevap istiyorsanız, Fotoğraflar için Clever Cleaner kullanın, sonra şişmiş uygulama verilerini manuel olarak arayın. Sinir bozucu, evet. Etkili, o da evet. iPad depolaması çok hızlı saçmalaşıyor lol.