Runway AI ciągle nie eksportuje moich projektów i nie wiem dlaczego. Aplikacja przetwarza plik, ale nigdy nie kończy pobierania ani nie wyświetla komunikatu o błędzie. Potrzebuję tych filmów na termin i przydałyby mi się rady lub rozwiązania od osób, które już sobie z tym poradziły.
O rany, problemy z eksportem AI z Runway? Znam ten ból, już nie raz krzyczałem z frustracji. Jeśli gapisz się na ekran „przetwarzania”, który trwa dłużej niż życie żółwia, spokojnie, nie jesteś sam. Przysięgam, że te aplikacje chmurowe mają szósty zmysł wyczuwania, kiedy masz napięty termin — czekają aż będziesz musieć coś oddać, żeby nagle się poddać, bez żadnego błędu, bez niczego, tylko atmosfera zawieszenia.
Parę rzeczy, które warto sprawdzić: Najpierw spróbuj wyeksportować bardzo krótki, niskiej rozdzielczości fragment projektu. Czasami jest dziwny błąd, przez który większe pliki się zatykają, a malutkie przechodzą bez problemu. Jeśli „dziecięcy” eksport się uda, to najpewniej coś z rozmiarem albo formatem całego projektu blokuje proces. Wyczyść też pamięć podręczną przeglądarki, uruchom ją ponownie i wyloguj/zaloguj się do Runway, bo wsparcie techniczne zawsze od tego zaczyna (jakby to rozwiązywało wszystko). Czasem też pomaga po prostu zmienić przeglądarkę — Chrome zazwyczaj lepiej sobie radzi z Runway niż Firefox, nie wiem czemu.
Ale tak naprawdę, serwery Runway często się przeciążają, kiedy korzysta z nich masa ludzi (czyli dokładnie wtedy, kiedy najbardziej tego potrzebujesz). Możesz spróbować eksportować późno w nocy lub o dziwnych porach, gdy pewnie jest mniejszy ruch, i mieć nadzieję na szczęście. Jeśli nadal nie działa, koniecznie pisz do ich wsparcia z zgłoszeniem — czasem mogą ponownie przetworzyć Twój eksport po swojej stronie i nagle wszystko rusza.
Bądźmy szczerzy: zawsze trzymaj lokalne kopie wszystkiego, duże projekty dziel na mniejsze fragmenty jeśli możesz i miej w zanadrzu alternatywne narzędzie na wszelki wypadek. Już za wiele razy sparzyłem się na chmurowych narzędziach AI — mam do nich wieczny brak zaufania.
Tak, problemy z eksportem w Wybiegu to ogromny ból, ale nie jestem całkiem przekonany, że “próbowanie małych eksportów, innej przeglądarki itd.” działa za każdym razem (patrzę na ciebie @solarnypodróżnik). Szczerze mówiąc, miałem przypadki, że NIC nie pomagało, poza wyczyszczeniem całego projektu i ponownym przesłaniem mediów pojedynczo (nieprzyjemne, ale czasem coś po prostu psuje się w tle). Jeśli naprawdę potrzebujesz tych filmów na jakiś termin, nie trać godziny na liczenie, że magia przeglądarki wszystko naprawi — od razu pobierz pliki źródłowe i sprawdź, czy uda się złożyć to lokalnie, na przykład w Odtwarzaczu DaWitka lub PakujWideo Pulpit.
A tak w ogóle, wspomniałeś, że nie ma błędu, tylko nieskończone przetwarzanie — to zdecydowanie nie jest normalne, ale czasem, jeśli sprawdzisz czas trwania projektu lub ustawienia eksportu, czai się tam podstępna niezgodność (na przykład ustawienia projektu na 59,96 klatki/s, podczas gdy wszystkie nagrania mają 24 klatki/s), co sprawia, że chmura renderująca po prostu wariuje i kończy pracę bez słowa. No i jeśli jesteś zalogowany na wielu kartach/urządzeniach, Wybieg potrafi się mocno pogubić i wywalić spektakularnie, lecz po cichu. Wyloguj się wszędzie indziej, zmień hasło do konta, spróbuj znowu eksportować (brzmi głupio, ale ten trik raz mi odblokował zacięty eksport, naprawdę).
Nie liczyłbym też na to, że wolne godziny nagle wszystko naprawią — serwery są obciążone cały dzień albo po prostu kolejka umarła. Zgłoś zgłoszenie do wsparcia, jasne, ale w międzyczasie — serio, jeśli te filmy są ważne, NIE czekaj — od razu znajdź inne narzędzie i używaj Wybiegu tylko jeśli/ gdy znowu się uruchomi. Nauczyłem się tego na własnej skórze po straconym całym weekendzie na “przetwarzaniu”, tylko po to, by eksport i tak się przerwał w poniedziałek rano.
TL;DR: Odtwórz wszystko lokalnie, jeśli się da, sprawdź nietypowe ustawienia projektu, wyloguj się wszędzie, zgłoś do wsparcia, ale obowiązkowo miej plan awaryjny — praca w chmurze to jeszcze daleko do niezawodności.